Семінар для організаторів пробігів та виставка SportExpo

21 квітня 2018 року перед початком Київського півмарафону відбувся семінар для організаторів пробігів та спортивна виставка SportExpo у якій прийняли участь вінничани.

Семінар відкрив вітчизняний фахівець Юрій Кострицький, який останні кілька років активно працює з організаторами різних пробігів та заходів з легкої атлетики. Він поділився власним досвідом та розповів, що працює на практиці та де можуть бути складності. Обговорив основні моменти підготовки заходів від вибору календарної дати, місця проведення, співпраці з владою, підготовки та вибору траси, реєстрації, результатів, бюджету, тощо.

Продовжив семінар технічний делегат ІААФ Массімо Маньяні. Його тема була пов’язана з плануванням, організацією, проведенням змагань з бігу. Массімо виділив основні етапи: підготовчий етап (бюджет, план, розсилки, запрошення, комунікації, партнерство, спонсори, атлети), основний етап (реалізація плану, гостинність, термінові питання), після змагань (комунікації, звіти для партнерів, оплата послуг, відгуки). У організації бігових змагань він виділив 6 основних пунктів, які включають вибір дати та планування з урахуванням міжнародного календаря змагань, особливість та філософія заходу, формування бюджету та планів, підбір команди, контроль та реалізація, співпраця з партнерами. Детально було обговорено роботу керівництва та як її наладити, важливі дрібниці у роботі команди, документування. На завершення було кілька запитань від аудиторії, щодо сертифікації траси АІМС, медичного забезпечення, бюджету, стартових внесків та спонсорів.

З Вінниці приймали участь у заході представник ФЛАВО Іван Качківський та генеральний директор РІА Медіа Груп Олег Горобець. Після семінару спілкування продовжилось у рамках виставки SportExpo, де у ФЛАВО був представлений свій стенд.