За лаштунками змагань зі спортивної ходьби

Організація змагань зі спортивної ходьби займає не один-два дні. Підготовка може розпочатись за кілька місяців. Адже необхідно отримати всі необхідні погодження від органів влади, спортивних комітетів, виділення бюджету, зкоординувати роботу по перекриттю вулиць, поліцією, швидкою допомогою, тощо. Загалом у підготовці та проведенні змагань може бути задіяна велика осіб, де кожен робить свій внесок.

Одну з наважливих функцій виконують судді зі стилю спортивної ходьби. Вони стежать за дотриманням правил змагань спортсменами. Якщо скороход порушує техніку спортивної ходьби він отримає від судді попередження, а у разі повторного порушення його знімуть з дистанції та результат дискваліфікують.

Традиційно у жовтні в Івано-Франківську проходять змагання зі спортивної ходьби. Цього року завітало більше іноземних спортсменів з Португалії, Греції, Білорусії, Сербії, Молдови. А також, серед гостей були і міжнародні судді зі стилю спортивної ходьби (Мирослав Лапка, Зоя Гкіні, Джейнс Грюнберг). Цього року також до суддівства змагань залучили як молодих фахівців так і досвідчених скороходів у минулому. Дружня команда відпрацювала на відмінно, що підкреслили міжнародні гості.

Національна серія змагань зі спортивної ходьби продовжиться «Кубком Карпат» та завершать сезон зимові всеукраїнські змагання на призи В. Голубничого.