18 травня відбувся забіг присвячений пам’яті Петра Анісіма та всеукраїнські змагання ВФСТ Колос

18 травня на стадіоні МДЮСШ-1 поводилась низка легкоатлетичних заходів.

Відбулась зустріч найкращих фахівців з бігу на витривалість. Серед запрошених гостей титуловані спортсмени, призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи та Радянського Союзу: Євгеній Аржанов, Тетяна Самойленко, Олександр Апайчев, Павло Андрєєв, Сергій Романчук, Анатолій Крахмалюк, Тетяна Джабраїлова, Віктор та Анатолій Недибалюки, та інші. Збирає гостей вже другий рік поспіль Микола Табак. Модератором зустрічі був Олександр Величко.

Олімпійська чемпіонка Тетяна Самойленко, поділась своїми спогадами та практичним досвідом підготовки до головних стартів сезону. Її найвищі спортивні досягнення були результатом складних тренувань та щоденної послідовної роботи. Ключову роль зіграла і тактика ведення боротьби на доріжці. Основні факти, плани підготовки покладені у основи її наукової роботи та опублікованої книги.

Срібний призер Олімпійських ігор Євгеній Аржанов поділився досвідом своєї роботи з підготовки тренерів на витривалість в різних країнах світу. Зокрема фахівці завжди дискутують як знайти баланс у підготовці між швидкісною роботою та роботою на витривалість.

Можливо в Україні вже ніколи не буде призерів Олімпійських ігор з бігу на витривалість, а тому їх досвід є надзвичайно важливим для майбутніх поколінь легкоатлетів.

Продовження заходу відбулось відкриттям всеукраїнських змагань ВФСТ Колос під дивізом «Хто ти майбутній олімпієць». Змагались юнаки та дівчата з восьми областей України.

Фіналом змагань було проведено забіги на 1500м професійних спортсменів. У запеклій боротьбі на фініші перемогу виборов 19-річний вінничанин Андрій Краковецький. Його результат 3 хвилини 46.2 секунди. Жіночий забіг перемогла Вікторія Ковба 4 хвилини 22.9 секунди. Забіг присвячений пам’яті вінничанина срібного призера чемпіонату Європи Петра Анісіма.

Результати змагань за посиланням