Перший день European Running Business Conference

Цими вихідними у Франкфурті зібрались кращі фахівці світу з позастадіонних видів легкої атлетики. Присутні були також представники ІААФ та ЄА.

European Running Business Conference чудова можливість обмінятись думками та досвідом з провідними фахівцями Європи. Взагалі безвізовий режим з ЄС – це шанс більше подорожувати та спілкуватись з фахівцями легкої атлетики інших країн. Багато країн вже вирішили проблеми з якими ми стикаємось лише зараз, потрібно цим користуватись.

Головною темою першого дня напевно може бути що бізнес пробігів по шосе та легкої атлетики загалом – це бізнес побудований на відносинах з людьми, це не завод по виробництву деталей. Щоб залишатись у ньому вам необхідно постійно розвиватись та впроваджувати інновації. Як тільки ви зупинились та втратили пристрасть – ви програли. Також фахівці вважають, що вся діяльність має бути направлена на формування сильної спільноти фахівців. Адже всі працюють в одних умовах, з одними і тими ж людьми. Навіть проведення заходів у одному місті в одні і ті ж дати не має бути перепоною.

Тема представника Running USA були проникнута статисткою та інформацією як організатори змагань США співпрацюють разом. Ключ до всього – це статистично точні дані та обмін інформацією. Було запитання, чи будуть зміни у лідерах світового бігового руху. Експерти вважають, що найкращий марафон у світі проводиться у Токіо, а не в США. Це підтверджує якість організації японців, їхнє відношення до роботи, навички, тощо.

Цікава презентація була про Афінський марафон. Перший марафон було «проведено» саме у стародавній Греції. Особливістю заходів Run Greece є те що вони всі належать ФЛА Греції, не стороннім організаторам. Починаючи з 2006 року від 5000 учасників він виріс до 50,000. Це за умови, що країна перебувала у важкій кризі. Бюджет федерації був урізаний на 80%, але за рахунок марафону вони отримали додаткове фінансування. Головними факторами цього були:

  1. Формування унікальної пропозиції оригінального марафону
  2. Радикальне покращення якості організації
  3. Залучення місцевих бізнесів
  4. Міжнародне співробітництво (з ІААФ, ЄА, тощо)
  5. Захід незалежний та самостійно фінансований
  6. Соціальна солідарність
  7. Зростаюча спільнота бігунів по всій Греції

Run Greece зробили фокус на системну круглорічну роботу та формування бігової культури. Зараз це не один захід, а пробіги по всій Греції. Вдалось розширити туристичний сезон за рахунок весняних та осінніх марафонів. У підсумку прийняли участь у заходах 2016 року – 215,000 бігунів.

На конференції обговорювались також питання бігових спільнот, використання соціальних медіа, мобільних платформ, спонсорів. ASICS презентувала свою програму рухливої активності Front Runner та планує залучити у неї до 10 млн учасників до 2020 року. Цікавою була також історія компанії Golazo, яка розпочалась у 1990 році.

Конференція продовжиться завтра та завершиться у неділю марафоном Mainova Frankfurt Marathon.